JKP Paraćin na novoj adresi

0
jkp_paracin
Фото: Фејсбук ЈКП Праћин

Javno komunalno preduzeće Paraćin odnedavno se nalazi na novoj adresi. Novo poslovno sedište ovog preduzeća je u naselju 7. jula, u ulici Čika Tasinoj 11 na prostoru nekadašnje kasarne. Na sprovođenje ove odluke zaposledni su čekali par meseci pošto su završeni radovi na rekonstrukciji objekta koji je nakad bio u vlasništvu Vojske Srbije.

Direktor JKP Paraćin Danijel Živković kaže kako će u budućnosti znatno lakše funkcionisati. – Razlozi za preseljenje su bolji uslovi za rad preduzeća, efikasnost i racionalizacija, kao i bolji uslovi za vozni park, kaže Danijel Živković za Naše mesto.

U JKP Paraćin je zaposleno blizu 100 radnika a ovaj kolektiv čine sektori: gradska čistoća i higijena, gradsko zelenilo, groblje, pijaca i Uprava preduzeća. U voznom parku se nalaze 9 kamiona autosmećara, 2 kamiona autopodizača velikih kontejnera, 3 cisterne za vodu, 2 čistilice, industrijski usisivač za lišće, 4 kamiona kipera za zimsko održavanje ulica i puteva, kombinovana radna mašina i budložer za održavanje gradske deponije.

– Javno komunalno preduzeće Paraćin je nedavno nabavilo modernu malu višenamensku i višefunkcionalnu čistilicu za održavanje čistoće na površinama javne namene. Nova mala čistilica je počela sa radom i na ulicama grada je poslednjih nedelju dana, kaže direktor JKP Paraćin Danijel Živković.

Službe komunalne inspekcije i JKP Paraćin već godinama uz svoje redovne aktivnosti, sprovode akciju “Paraćin naše dvorište”. Ona podrazumeva čišćenje, mašinsko pranje ulica i košenje travnatih površina. U okviru akcije zaposleni ove ustanove sugrađanima besplatno odvoze kabasti otpad na deponiju, ako ga u vreme odvijanja akcije iznesu na ivicu trotoara.

– Moto i misija našeg kolektiva jeste lepši, čistiji grad i životna sredina poželjna za život i rad naših sugrađana. Uređene zelene površine, čiste i održavane javne površine kao i zadovoljni korisnici naših usluga, zaključuje Danijel Živković direktor JKP Paraćin.

 

Piše: Igor Perić

 

 

 

 

 

 

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta grada Paraćina u okviru projekta „Eko-Paraćin“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime