NAJU na sastanku „DISPA“ u Briselu

0
Fotografija preuzeta sa sajta napa.gov.rs

Predstavnici Nacionalne akademije za javnu upravu prisustvovali su sastanku Mreže direktora instituta i škola za javnu upravu (DISPA).  

Tema sastanka bila je „Učenje i razvoj zasnovani na rezultatima istraživanja“, a održan je u Briselu, prenosi zvanični sajt NAJU.

Ispred ove institucije u Briselu je boravila Radmila Tomović, rukovodilac Grupe za međunarodnu saradnju.

Na sastanku je Škola za upravu Evropske unije pozvala članove mreže da razmene iskustva u radu i prisustvuju predstavljanju projektnog tima ove institucije zaduženog za organizaciju obuka, ali i sastanke mreže.  Ovom prilikom usvojen je i novi dokument o radu mreže u kojem su date nove smernice za rad i saradnju.

Mreža direktora instituta i škola za javnu upravu (Directors of Institutes and Schools of Public Administration – DISPA) formirana je 1995. godine. Sastanci Mreže održavaju se dva puta godišnje u državi koja u to vreme predsedava Savetom EU i predstavljaju priliku da članovi razmene znanja i najbolje prakse u oblasti stručnog usavršavanja i reforme javne uprave. Pored direktora škola iz zemalja članica EU, u njoj učestvuju i direktori škola iz susednih zemalja. Nacionalna akademija za javnu upravu postala je član Mreže u junu 2018. godine. Naredni sastanak biće održan u drugoj polovini 2024. godine u Mađarskoj, koja je sledeća država predsedavajuća Savetom Evropske unije.

Podsećamo, predstavnici NAJU ocenili su nedavno da su inostrana partnerstva i međunarodna saradnja ključni faktor u obuci državnih službenika i rukovodilaca.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime