Saobraćajnica „Karađorđe“neće povezati Topolu i Kragujevac

0
Foto ilustracija, pexels-pixabay
Foto ilustracija, pexels-pixabay

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Mihajlo Mišić izjavio je da nisu tačne informacije da su tokom javne rasprave o prostornom planu za brzu saobraćajnu “Karađorđe” prihvaćene primedbe da jedan krak tog puta poveže Topolu i Kragujevac.

On je  zamolio sve da u javnost ne iznose neproverene informacije.

“Netačne su informacije koje su objavljene u javnosti da su u javnoj raspravi prihvaćene primedbe građana Topole na prostorni plan posebne namene za brzu saobraćajnicu ‘Karađorđe’. U toku je usvajanje plana, ovaj proces je regulisan zakonom i u ovoj fazi svi mogu da podnesu primedbe”, naveo je Mišić, objavljeno je na sajtu Ministarstva građevinarstva.

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Mihajlo Mišić, Foto: https://mgsi.gov.rs
Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Mihajlo Mišić, Foto: https://mgsi.gov.rs

On je rekao da će Komisija razmotriti sve primedbe i doneti odluku da li će biti usvojene, odbačene ili delimično usvojene.

“Dakle, u ovoj fazi nikakva odluka o tome da li će jedan krak brze saobraćajnice Karađorđe povezati Topolu i Kragujevac nije doneta”, naglasio je Mišić.

Takođe, napomenuo je da je predsednik opštine Topola Dragan Jovanović Ministarstvu izložio nam stav građana da -Topoli nije potrebna veza brzom saobraćajnicom sa Kragujevcem.

Zato će Komisija obe primedbe razmotriti i tek tada saopštiti da li su one prihvaćene ili ne.

“U ovoj fazi nije ni planirana izgradnja veze od Topole prema Kragujevcu. Zato molim da se u javnosti ne iznose netačne informacije već da svi sačekaju odluku Komisije”, poručio je Mišić.

Podsetio je da je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić zatražio da do 15. novembra bude izdata građevinska dozvolu za prvih 80 kilometara brze saobraćajnice od Malog Požarevca preko Mladenovca i Aranđelovca do Čibutkovice.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime