Novi ciklus obuka o zaštiti podataka o ličnosti

0
Fotografija preuzeta sa sajta napa.go.vrs

Treći ciklus obuka lica za zaštitu podataka o ličnosti održan je u prostorijama Nacionalne akademije za javnu upravu.

Petodnevnom treningu do sada je prisustvovalo 85 službenika, koji su imali priliku da prošire znanja iz oblasti načela obrade podataka, prijave povrede zaštite podataka, kao i načina određivanje lica za zaštitu podataka, prenosi zvanični sajt Nacionalne akademije za javnu upravu.

Među polaznicima su bili predstavnici ministarstava, Vrhovnog suda, Pravosudne akademije, Narodne banke, Poverenika za informacije od javnog značaja i drugih organa. U planu je da ukupno 150 službenika javne uprave prođu ovu obuku u narednom periodu.

Obuka za lica za zaštitu podataka razvijena je u okviru projekta Svetske banke „Usluge obuke službenika za zaštitu podataka i podizanje svesti državnih službenika u skladu sa Opštom uredbom o zaštiti podataka (GDPR), Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i sigurnosti podataka Republike Srbije i Zakonom o informacionoj bezbednosti Republike Srbije“, čiji je korisnik Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Projekat ima za cilj da unapredi primenu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Zakona o informacionoj bezbednosti, a sprovodi ga konzorcijum koji predvodi kompanija Ernst & Young d.o.o. Beograd, uz podršku Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i Nacionalne akademije za javnu upravu.

Podsećamo, predstavnici Nacionalne akademije za javnu upravu nedavno su prisustvovali DISPA sastanku u Briselu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime