Novi gasni kotao i u drenovačkoj Osnovnoj školi „Branko Krsmanović“

0
Grejanje na pelet
Foto: Pixabay.com

Do kraja januara trebalo bi da budu završeni radovi na promeni sistema grejanja u Osnovne škole „Branko Krsmanović“ u Drenovcu, najvećem selu opštine Paraćin.

Projekat podrazumeva i građevinske, mašinske i elektro radove kao i postavljanje sistema za zaštitu od požara u skladu sa svim pratećim pravilima.

– Rukovodeći se ranijim pozitivnim iskustvima, u Osnovnoj školi „Branko Krsmanović“ u Sikirici – osmorazredna škola u Drenovcu, biće instalirani gasni blokovi sa dva zidna kondezinzaciona kotla čija je maksimalna snaga 110 kW.

Na ovaj način za grejanje učionica će biti utrošeno manje novca i emisija štetnih gasova će biti daleko manja, rekao je Dejan Nešić, član Opštinskog veća zadužen za školstvo.

Novčana sredstva neophodna za realizaciju ovog projekta obezbeđena su finasijskim planom Uprave za lokalni i ekonomski razvoj, javne službe i drušvene delatnosti opštine Paraćin i od Ministarstva za zaštitu životne sredine.

– Ovaj projekat će biti sproveden u istom periodu kao i onaj u OŠ Stevan Jakovljević u Paraćinu pa ukupna vrednost zamene kotlova i svi prateći radovi u ovim školama koštaće u iznosu od 9.534.000,00 dinara, zaključio je Nešić.

Ugovor nakon sprovedene Javne nabavke na realizaciji projekta nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje u školama zaključen je polovinom novembra 2021. godine, a radovi bi trebalo da budu gotovi do kraja januara 2022.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Opštine Paraćin u okviru projekta „Energetska efikasnost opštine Paraćin“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime