Osnovna škola „Stevan Jakovljević“ u Paraćinu dobija novi gasni kotao

0
Grejanje u Obrenovcu
Foto: Pixabay.com

Osnovna škola „Stevan Jakovljević“ u Paraćinu dobiće novi gasni kotao, tako da će dotrajali sistem grejanja biti zamenjen novim.

Imajući u vidu da postojeće kotlarnice ne ispunjavaju minimum tehničko-bezbedonosnih uslova za instaliranje gasnih kotlova, na bazi ranijih pozitivnih iskustava, donesena je odluka da se instaliraju kontejnerski gasni blokovi sa pet zidnih konverzacionih kotlova maksimalne snage 100 kW.

Pored ovih radova projekat uključuje i prateće mašinske, elektro i građevinske radove, kao i ispunjenje svih obaveza koje se tiču propisa koji regulišu zaštitu od požara.

Nakon sprovedene Javne nabavke u otvorenom postupku, Ugovor za nabavku radova na realizaciji projekta nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje u školama na teritoriji Opštine Paraćin (po sistemu „ključ u ruke“) zaključen je 15. novembra 2021. godine.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbeđena su od Ministarstva zaštite životne sredine i sredstvima obezbeđenim finasijskim planom Uprave za lokalni i ekonomski razvoj.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Opštine Paraćin u оkviru prоjekta „Energetska efikasnost opštine Paraćin“. Stavоvi izneti u pоdržanоm medijskоm prоjektu nužnо ne izražavaju stavоve оrgana kоji je dоdeliо sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime