Zrenjanin: Auto-sedišta za najmlađe

0
Fotografija preuzeta sa sajta zrenjanin.rs

Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja na putevima ovog grada obezbedili su 60 auto-sedišta za mališane rođene u 2023. godini.

Dodela auto-sedišta upriličena je u Baroknoj sali Gradske kuće, prenosi zvanični sajt Grada Zrenjanina.

Reč je o tradicionalnoj akciji koja ove godine beleži jubilej, jer se održava 10. put.  Akcija predstavlja jednu u nizu aktivnosti usmerenih ka poboljšanju bezbednosti učesnika u saobraćaju i smanjenju saobraćajnih nezgoda na putevima na teritoriji Zrenjanina.

Sedišta su roditeljima uručili gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura I njegovi saradnici.

Salapura rekao je da grad Zrenjanin u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja, obezbeđuje sve veći broj sedišta i da će ih tokom ove godine, u nekoliko ciklusa, biti dodeljeno 250.

– Pokrenuli smo ovu akciju sa namerom da svakom rođenom detetu u Zrenjaninu pripadne auto-sedište. Dodela auto-sedišta jeste mera pronatalitetne politike Grada Zrenjanina, podrške roditeljstvu, ali predstavlja i doprinos poštovanju zakona o bezbednosti saobraćaja. Savet za bezbednost saobraćaja, iz njihovih sredstava obezbeđuje sedišta. U narednom periodu očekujemo i da kroz instalaciju integrisanog sistema bezbednosti i tri radarska sistema za detektovanje prekršaja u saobraćaju, budžet bude još veći, uz mogućnost da sledeće godine još veći broj beba dobije sedišta.

Podsećamo, u Zrenjaninu je u toku rekonstrukcija Gradskog stadiona, a radove ne nedavno obišao pokrajinski premijer.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime