U toku mapiranje dostupnosti predškolskog obrazovanja u JLS

0
Foto: Ilustracija, Pexels

Stalna konferencija gradova i opština organizovala je onlajn sastanak na temu mapiranja potreba i kapaciteta JLS za kreiranje uslova za unapređenje dostupnosti predškolskog obrazovanja i vaspitanja.

Sastanak je organizovan na inicijativu Tima za implementaciju strateških projekata Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, prenosi zvanični sajt SKGO.

Sastanku je prisustvovalo više od 50 predstavnika jedinica lokalne samouprave i predškolskih ustanova.

Programska direktorka za društveni razvoj u SKGO Jasmina Tanasić otvorila je i predstavila ciljeve. Učesnicima su se potom obratili David Ivanović iz Tima za implementaciju strateških projekata Vlade Srbije i Milan Pašić, pomoćnik ministarke prosvete, nauke i tehnološog razvoja. Istaknute su uloga i zasluge jedinica lokalne samouprave, kao i njihove saradnje sa predškolskim ustanovama, u povećanju ukupnog obuhvata dece u predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Ankica Savić iz sektora za digitalizaciju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološog razvoja prezentovala je sistem za mapiranje popunjenosti kapaciteta predškolskih ustanova kako bi se stekao bolji uvid u trenutno stanje i u skladu sa tim postavili prioriteti u razvoju predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Za unošenje podataka u sistem nadležna je jedinica lokalne samouprave. Za sve nedoumice i pitanja u vezi sa unošenjem, moguće je postaviti pitanje na mejl adresu: osnovno@prosveta.gov.rs, a sva tehnička pitanja u vezi sa tabelom moguće je postaviti na mejl adresu podrska.jisp@prosveta.gov.rs.

Podsećamo, Stalna konferencija gradova i opština nedavno je organizovala obuke za nove odbornike u jedinicama lokalne samouprave.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime