Zrenjanin: Rekonstrukcija Gradskog stadiona

0
Fotografija preuzeta sa sajta vojvodina.gov.rs

Rekonstrukcija Gradskog stadiona u Zrenjaninu trebalo bi da bude završena do kraja godine, najavio je pokrajinski premijer.  

Pokrajinska vlada obezbedila je, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, 250 miliona dinara za drugu fazu radova, prenosi zvanični sajt AP Vojvodina.

Na taj način Zrenjnain će dobiti stadion po UEFA standardima, kapaciteta 8.000 mesta, što će omogućiti da se organizuju i međunarodna atletska takmičenja i fudbalski mečevi.

Pokrajinski premijer Igor Mirović podsetio je da se trenutno radi na izgradnji i rekonstrukciji objekata širom Vojvodine – u Inđiji, Mačvanskoj Mitrovici, Crepaji, kao i da narednih dana počinju radovi na izgradnji sportske hale u Novom Kneževcu.

– U Zrenjaninu zajedno sa lokalnom samoupravom realizujemo ovu veliku investiciju, koja će, prema uveravanju predstavnika izvođača radova, biti završena do kraja godine. Imamo garancije i obećanja da ćemo do tada stadion pustiti u funkciju. Sredstva su obezbeđena, procedure su za prve dve faze završene, treća nas očekuje u narednih 30 dana i nema razloga da taj posao ne obavimo onako kako smo planirali. Verujem da ćemo moći da se ponosimo stadionom i, pre svega, sportistima koji će ovde trenirati – rekao je Mirović.

Podsećamo, Mirović je nedavno obišao radove na izgradnji sportske hale u Inđiji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime