Novi Sad: Potpisan ugovor za izgradnju „Hajata“

0
Fotografija preuzeta sa sajza novisad.rs

Ugovor za razvoj hotela „Hyatt Regency Novi Sad“ potpisan je u prisustvu gradonačelnika Novog Sada i pokrajinskog premijera.

Ugovor o investiciji vrednoj 107 miliona evra potpisali su potpredsednik za razvoj kompanije „Hyatt International Group“ Takuja Aojama i direktor kompanije „Inobačka“ koja je investitor projekta Vukajlo Babić, prenosi zvanični sajt Novog Sada.

Potpisivanju su uz gradonačelnika Milana Đurića i pokrajinskog premijera Igora Mirovića  prisustvovali državni sekretar Ministarstva turizma i omladine Uroš Kandi, ataše za trgovinu Ambasade SAD Rejčel Djuran, kao i potpredsednik operacija na području Evrope, Afrike i Bliskog Istoka u Hajatu Srđan Mileković.

Đurić je istakao da je Novi Sad je postao prepoznatljiv na svetskoj investicionoj mapi , kao i da je potpisivanjem ugovovora dodato jedno od najvećih u domenu delatnosti hotelijerstva i kongresnog turizma.

– Realizacijom ovog projekta snažno razvijamo grad u ovoj važnoj grani privrede. Otvaranje će doneti 250 novih radnih mesta, a projekat ima poseban značaj jer će biti rađen u skladu sa najvišim standardima iz oblasti zaštite životne sredine. Verujem da će 20 godina, na koliko je partnerstvo „Hajata“ i „Inobačke“ za sada ugovoreno, biti samo početak zajedničkog investiranja u našem gradu – rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

„Hyatt Regency Novi Sad“ je projektovan tako da rekonstrukcijom i dogradnjom postojećeg hotela „Park“, bude savremen premijum hotel smešten u zelenoj oazi, kraj Futoškog parka. Ovaj hotelsko-poslovni kompleks jedna je od najvećih investicija u Novom Sadu, koja ujedno doprinosi i ekologiji i turizmu. Čitav kompleks baziran je na korišćenju „zelene energije“ u skladu sa LEED standardima i Carbon-free sistemom, što su najnovije svetske preporuke kada je u pitanju energetska efikasnost i očuvanje životne sredine.

Podsećamo, Novi Sad je pre nekoliko dana posetio šef Misije OEBS-a u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime