Vojvodina: Inđija dobija sportsku halu

0
Fotografija preuzeta sa sajta vojvodia.gov.rs

Premijer Vojvodine Igor Mirović obišao je radove na izgradnji sportske hale u Inđiji, koja bi trebalo da bude u funkciji do kraja godine.

Mirović je podsetio da je projekat započet još 2008. Godine, kao i da je ukupna vrednost radova 680 miliona dinara, prenosi zvanični sajt AP Vojvodina.

– Verujem da ćemo uspeti da ovako izuzetan i složen objekat stavimo u funkciju do kraja godine – izjavio je Mirović.

Završni radovi predviđaju izgradnju antifiltracione zavese oko sportske hale, parterno uređenje, kao i izgradnju energo-bloka. Prema Mirovićevim rečima, pokrajinska Vlada finansira i brojne druge sportske objekte na teritoriji Vojvodine.

– Ove godine ćemo završiti sveobuhvatnu rekonstrukciju stadiona u Zrenjaninu, a za nekoliko dana počinjemo izgradnju sportske hale u Novom Kneževcu. Sa Gradskom upravom Novog Sada planiramo da u prvoj polovini godine počnemo radove na izgradnji sportske sale u dvorištu Gimnazije „Laza Kostić“ na Telepu – dodao je Mirović.

U oblastima saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja i razvoja sporta, od jula 2016. godine do danas, za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji opštine Inđija, samo preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Pokrajinska vlada izdvojila je više od milijardu dinara.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak izjavio je da će završetkom izgradnje sportske hale biti obezbeđeni uslovi za profesionalno bavljenje sportom s obzirom na to da je klub „Železničar“ aktuelni šamion Srbije u ženskom rukometu, ali i za rekreativce.

Podsećamo, Vlada Vojvodine nedavno je najavila početak izgradnje brze saobraćajnice Sombor – Kikinda.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime