Smederevo: Započeta izgradnja novog vrtića

0
deca u igri

Novi vrtić u Radincu omogućiće prijem dece sa teritorije smederevskih opština „25 maj“, Radinac, Ralja, Lipe i Vranovo.

Izgradnja novog vrtića od 250 mesta u smederevskom naselju Radinac je 11. objekat na kom su započeti radovi uz podršku Svetske banke. U izgradnju novog vrtića biće uloženo oko 169 miliona dinara, a objekat će biti veličine oko 1600 kvadratnih metara.

Prema rečima Branka Ružića, prvog potpredsednika Vlade i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na ovaj način će se ne samo obezbediti uslovi za veći obuhvat dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, već i pružiti podrška roditeljstvu.

Smederevo vrtic kamen temeljac
Fotografija preuzeta sa sajta mpn.gov.rs

Izgradnja novog vrtića u Radincu, rešiće dugogodišnji problem grada Smedereva, smatra gradonačelnik Jovan Beč.  Prema njegovom rečima, rok za završetak radova je 12 meseci, a objekat će biti osposobljen za prijem dece pre svega sa teritorije „25 maj“, Radinac, Ralja, Lipe i Vranovo, gde živi oko 7.000 ljudi.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Svetskom bankom u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ sprovodi izgradnju novih, dogradnju postojećih, adaptaciju i opremanje vrtića u Republici Srbiji. Ovim projektom biće obuhvaćena 23 objekta a ukupna vrednost investicije je 47 miliona evra.

Projekat, pored proširenja kapaciteta i izgradnje predškolskih ustanova, posebnu pažnju posvećuje unapređivanju znanja i veština stručnih kadrova kroz mentorsku podršku i obuke za oko 12.000 vaspitača.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime