Loznica: Usvojen Program lokalnog ekonomskog razvoja

0
potpisivanje dokumenta
Foto: Ilustracija, Pexels

Loznica je usvojila Program lokalnog ekonomskog razvoja do 2024. Ovaj Program je primer dobre prakse i za druge jedinice lokalne samouprave.

Loznica je usvojila Program lokalnog ekonomskog razvoja za period 2022- 2024. godine. Time je podrška koju je SKGO pružala u prethodnih pola godine uspešno zaokružena i završena, objavljeno je na sajtu SKGO.

Paket podrške gradu Loznici za izradu Programa lokalnog ekonomskog razvoja sproveden je kao pilot-paket podrške u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“ koji sprovodi SKGO uz podršku Vlade Švajcarske.

Program je dobio i pozitivno mišljenje Komisije za kontrolu državne pomoć čime je stvoren zakonski okvir za pomoć privredi.

Prepoznavanje potreba lokalne privrede

Foto: Ilustracija, Pixabay

Ovaj dokument omogućiće Loznici da na još bolji i efikasniji način kreira potrebnu podršku lokalnoj privredi kroz dodelu podsticajnih sredstava usmerenih na unapređenje poslovnog ambijenta, kako kroz privlačenje novih i/ili podsticanje postojećih investitora, tako i kroz podizanje nivoa konkurentnosti.

Specifičnost i prednost ovakvog pristupa planiranju lokalnog ekonomskog razvoja sastoji se u direktnom konsultovanju i uključivanju predstavnika privrede na teritoriji grada. To doprinosi uvažavanju lokalnih specifičnosti i omogućava ciljani uticaj na podizanje konkurentnosti i bolje poslovanje.

Program lokalnog ekonomskog razvoja grada Loznice za period 2022-2024. godine može da bude odličan primer dobre prakse za sve druge JLS koje budu imale nameru da uđu u ovaj proces, a podršku u ovoj oblasti koja je koncipirana kao sveobuhvatan paket tehničko-stručne podrške SKGO će u narednom periodu staviti na raspolaganje i drugim zainteresovanim članicama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime