Beograd može da bude i „pametan“ i „zeleni grad“

0
belgrade-968778_1920

Beograd ima potencijala da postane i „pametan“ i „zeleni grad“, zaključak je sastanka gradonačelnika Beograda prof. dr Zorana Radojičića sa ambasadorom Finske u Srbiji, Pertijem Ikonenom. Kako je prestonica Finske Helsinki prepoznat kao „pametan grad“, gradonačelnik i ambasador su razmenili iskustva i modele koji bi se mogli primeniti i na Beograd.

– Bilo je izuzetno korisno razgovarati sa gospodinom Ikonenom. Helsinki je iz godine u godinu među deset gradova Evrope koji su najpogodniji za život, pa je sa te strane bilo značajno čuti njihova iskustva o zaštiti životne sredine i uštedi električne energije. Razmenili smo iskustva i po pitanju privrede, a Ambasador Ikonen mi je predstavio i određene finske kompanije koje su zainteresovane za poslovanje u Beogradu – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik i ambasador razgovarali su i o zdravstvu, obrazovanju i mogućnostima napretka u ovim oblastima. Po pitanju turizma zvaničnici su saglasni da Beograd treba da ide ka tome da privuče još veći broj turista iz Finske.

Naše mesto

Foto: Pixabay.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime