Predstavljen plan rešavanja problema napuštenih pasa u Lazarevcu

0
Foto: Pixabay

Predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević i član Veća GO Lazarevac Nenad Bačanac danas su održali sastanak sa rukovodstvom Veterine Beograd na čelu sa direktorom Budimirom Grubićem, predstavnicima nekoliko nevladinim organizacija iz Lazarevca i predstavnicima JPKP Lazarevac na temu rešavanja problema napuštenih pasa na teritoriji naše opštine.

Nakon sastanka na kojem je postignut zajednički dogovor o načinima rešavanja ovog problema predsednik GO Lazarevac Bojan Stević je saopštio da će se čitav projekat sprovoditi u dva pravca.

Zahvaljujući saradnji sa Veterinom Beograd prvi pravac je velika akcija besplatne sterilizacije i vakcinacije domaćih ljubimaca na teritoriji naše opštine koju će vršiti Veterina Beograd, kazao je Stević i dodao da će u ovom delu aktivnosti delovati i komunalni inspektori koji će obilaziti domaćinstva i nuditi pomenutu besplatnu vakcinaciju i sterilizaciju vlasničkih pasa.

Kućni ljubimci koje vlasnik prijavi za ovaj program biće preuzeti sa adrese, vakcinisani, sterilisani – ako je to želja vlasnika, čipovani i potom vraćeni vlasniku.

Pored ovih aktivnosti u okviru ovog dela plana za rešavanje problema, obilazak domaćinstava od strane komunalnih inspektora imaće za cilj i pravljenje baze kućnih ljubimaca na teritoriji naše opštine, što za cilj ima daleko lakše praćenje i eventualno kažnjavanje neodgovornih vlasnika.

Drugi pravac strategije za rešavanje, problema napuštenih pasa, kako je naveo Stević je formiranje ekipe za hitne intervencije u okviru JPKP Lazarevac koja će u saradnji sa udruženjima sa teritorije naše opštine zbrinjavati napuštene ljubimce i iste predavati Veterini Beograd.

Na kraju svog obraćanja predsednik GO Lazarevac Bojan Stević apelovao je na sve stanovnike naše opštine koji imaju ljubimce da se prema njima ponašaju odgovorno, jer kako je i sam naveo kućni ljubimci nisu obavezni, oni se drže iz ljubavi, a ta ljubav zahteva i veliku odgovornost.

Predsednik GO Lazarevac upozorio je vlasnike pasa da su za neodgovorne vlasnike, koji svoje ljubimce puste na ulicu predviđena i kazna u iznosu od 15.000 dinara.

Direktor JKP Veterina Beograd Branko Grubić zahvalio se na gostoprimstvu građanima Lazarevca i naglasio da će JKP Veterina Beograd sa svojim sektorom Zoohigijene pristupiti vrlo ozbiljno ovoj saradnji i izrazio nadanje da će se u nekom narednom periodu na rešavanju ovog problema sigurno videti ozbiljni rezultati.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime