Saradnja Srbije i Kine u zaštiti životne sredine

0
IMG-e7ccf778679f2907c5b1bc82a7483c8c-V

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i ministar ekologije i životne sredine Kine Li Ganije razgovarali su o jačanju bilateralne saradnje između dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine na sastanku organizovanom na marginama Ministarske konferencije „Zadužbina budućnosti“ u Podgorici.

Ministar Trivan je istakao da Srbija sa pažnjom prati aktivnosti NR Kine u oblasti zaštite životne sredine i konstatovao da je napravila ogroman tehnološki napredak u toj oblasti, što je potkrepio činjenicom da je životna sredina u Kini prepoznata kao jedna od pet prioritetnih.

– Srbiji je važan transfer kineske tehnologije i znanja – rekao je Trivan ukazujući na značaj investicije kineske kompanije u RTB Bor. Zajedno sa kineskim kolegom podvukao je spremnost kineske kompanije da ispoštuje najviše ekološke standarde  u RTB Bor-u.

Zahvalio je na otvorenoj saradnji Kine sa Srbijom u okviru Mehanizma „16+1“ i istakao  da dobre i prijateljske odnose treba da prate i konkretni projekti.

Kineski ministar Li Ganije posebno je istakao važnost nastavka i jačanja bilateralne saradnje između dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine. On je rekao da Kina gleda na  Srbiju kao na iskrenog partnera u okviru Mehanizma  „16+“. Tokom ovog bilateralnog sastanka ministri su razmenili pozive za međusobnu posetu.

Ministarska konferencija „Zadužbina budućnosti“ organizovana je u Podgorici pod okriljem Mehanizma saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope „16+1“ i trajaće do 21. septembra.

Naše mesto

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime