Beograd i Ljubljana unapređuju saradnju u oblasti ekologije

0
Novi Beograd
Foto: Naša mesta

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić razgovarao je sa delegacijom slovenačkog parlamenta na čelu sa Igorom Zorčičem, predsednikom Državnog zbora Slovenije, između ostalog i o unapređenju saradnje sa akcentom na projekte u oblasti ekologije.

„Uvek se radujem posetama delegacije iz Slovenije i smatram da ima prostora za unapređenje saradnje između Beograda i drugih gradova u Sloveniji“, rekao je Radojičić na sastanku čije su teme bile saradnja Beograda i opština u Sloveniji, navedeno je na sajtu Beoinfa.

Radojičić je saradnju Ljubljane i Beograda ocenio kao veoma uspešnu, čemu je doprineo i Sporazum o bratimljenju dva grada potpisan u novembru 2010. godine.

Slovenija predstavlja primer dobrog upravljanja u oblasti zaštite životne sredine, što je potvrdio i izbor Ljubljane za Zelenu prestonicu Evrope 2016. godine, rekao je gradonačelnik i naglasio da je Beograd uvek spreman da primeni primere dobre prakse od drugih gradova.

Radojičić je naglasio koliko je značajna saradnja na lokalnom nivou, pre svega kao važna tačka povezivanja građana dve države.

Gradonačelnik je istakao i da je zbog uspešne politike predsednika Aleksandra Vučića Beograd danas jedna od najvažnijih tačaka za investitore u Evropi, što potvrđuje i 2.000 gradilišta u glavnom gradu Srbije.

S tim u vezi pozvao je slovenačke kompanije da nastave da investiraju.

Zorčič je rekao da Beograd uvek može da računa na pomoć Slovenije u realizaciji značajnih projekata.

Slovenačka delegacija je od juče u poseti Srbiji, tokom koje je već održan niz sastanaka na najvišem državnom nivou.

Zorčić je rekao da mu je posebno drago što su se sastali sa gradonačelnikom Radojičićem i izrazili spremnost za dalje jačanje i razvoj saradnje između lokalnih samouprava u Sloveniji i Grada Beograda.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime