Uklonjen opasni otpad u ataru sela Lugavčina kod Smedereva

0
Zaustavljena gradnja spalionice
Ilustracija Foto: Pixabay.com

Ministarstvo zaštite životne sredine uklonilo je i zbrinulo oko šest tona opasnog otpada koji je bio nepropisno odložen na lokaciji atara sela Lugavčina kod Smedereva, a prema zahtevu Osnovnog javnog tužilaštva Smederevo.

Uklanjanje opasnog otpada u selu Lugavčina kod Smedereva bilo je prioritet za uklanjanje i trajno zbrinjavanje opasnog otpada sa teritorije Republike Srbije u 2020. godini.

Kako je navedeno u saopštenju uklanjanje otpada je urađeno u skladu sa važećim propisima i procedurama.

Nakon otkrivanja nezakonito odloženog opasnog otpada koji je u metalnim buradima pronađen u ataru sela Lugavčina, republički inspektor za zaštitu životne sredine, na osnovu vanrednog inspekcijskog nadzora, izdao je rešenje o zakonskoj obavezi da osumnjičeno fizičko lice ukloni opasni otpad.

Protiv osumnjičenog fizičkog lica je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Republički inspektor za zaštitu životne sredine je protiv navedenog fizičkog lica podneo i prijavu za pokretanje prekršajnog postupka, zbog neizvršenja rešenja.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Smedereva u okviru projekta „Eko Smedereva“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime