Novi cevovod u Paraćinu prošao sve testove

0
Foto: Naša mesta

Nakon svih obavljenih analiza novi cevovod u Paraćinu je u punoj upotrebi.

Prethodnih dana je urađeno je ispiranje i hlorisanje sistema, a obavljene su i analize prethodno uzetih uzoraka vode iz novog cevovoda i svi su bili dobri pa je nakon zakonskih obaveza i procedura sistem komletno u funkciji, kažu iz JP „Vodovod“ Paraćin.

Novi cevovod u dužini od blizu 10 kilometara izgrađen je od sela Izvor do Davidovca gde je priključen na postojeći system. Na taj način je rešen višegodišnji problem gubitaka vode na mreži i eliminisani su kvarovi do kojih je dolazilo usled dotrajalosti starih cevi.

– Iz istog projekta sa nemačkom KFV bankom koja je finansirala postavljenje novog cevovoda završeno je postavljanje i savermene opreme na svim punktnim stanicama i rezervoarima, a završava se postepeno i na preostalim bunarima, poručuju iz paraćinskog Vodovoda.

Reč je o specijalizovanom sistemu SKADA za daljinsko praćenje vodovodnog sistema.

Novi cevovod u Paraćinu urađen je nakon 40 godina. Njegovu izgradnju finasirala je nemačka KFV banka u iznosu od 3.450.000 evra u okviru projekta „Program vodosnabdevanja i kanalizacije u opštinama srednje veličine“ koji se realizuje uz kredit pomeute Nemačke razvojne banke, u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Opštine paraćin u okviru projekta „Eko Paraćin“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime