Korektivni radovi na Crnici u Paraćinu

0
Foto: Printscreen

Nedavno su završeni takozvani korektivni radovi na Crnici, na mestu gde reka pravi veliki luk u blizini parka i hotela Petrus u Paraćinu.

Korekcije ranije izvedenih radova su predviđene garantnim rokom.

– Podsećam da je ovo projekat koji finansira Evropska unija u iznosu od 4 miliona evra. U garantnom roku sagledavamo pozicije koje treba korigovati. Radovi tokom ove i prošle godine pokazali su da smo uspeli da ubrzamo tok Crnice čime je smanjena mogućnost od poplava, kaže Miloš Tomić koordinator projekta.

Prethodnih dana rađena je rekonstrukcija minor korita pri samom dnu reke Crnice koji će u budućnosti održavati JP Srbijavode.

– Trava i ostalo bilje koje raste na dnu korita pomoći će učvršćivanju podloge na dnu reke i u potpunosti je u skladu sa ekološkim standardima oko čega smo mnogo vodili računa tokom radova, dodaje Tomić.

Projekat će biti nastavljen radovima na postavljanju četiri barijere u slivu reke Crnice odnosno u njenom gornjem toku.

Ranije je i novoizabrani predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević najavio kompletnu rekonstrukciju pešačkih i drumskih mostova na Crnici odnosno izgradnju novih koji se takođe nalaze u sistemu odbrane od poplava.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Opštine Paraćin u okviru projekta „Eko Paraćin“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime