Generalni sekretar Narodne skupštine očekuje izmenu Zakona o prekršajima kao prvi akt nove Vlade

0
Zgrada Vlade Srbije
Foto: commons.wikimedia.org/Matija

Generalni sekretar Narodne skupštine Veljko Odalović izjavio je danas da očekuje da će prvi akt koji će nova Vlada Srbije doneti  biti Predlog izmena zakona o prekršajima, koji bi predvideo odgovarajuće kazne za one koji ne poštuju mere za suzbijanje epidemije virusa korona.

Odalović je za RTS izjavio da aktuelni Zakon o prekršajima nije mogao da predvidi ovo što se dešava u Srbiji i svetu povodom pandemije i da „moramo da se prilagodimo novim problemima“.
Morate imati pravni okvir da bi organi koji postupaju imali ovlašćenja da po tome postupaju„, rekao je Odalović i dodao da na osnovu postojećeg Zakona o prekršajima ne mogu da se izriču kazne zbog nepoštovanja mera protiv širenja epidemije.
Podsetimo da je nedavno najavljeno da će izmenom zakona o prekršajima biti omogućeno da oni koji ne nose maske i ne pridržavaju se drugih mera moći da budu kažnjeni na licu mesta.
Mandatnu kaznu od 5.000 dinara za nenošenje maske moći će da izriču i redovni policajci. Građani koji budu sankcionisani jer ne nose masku kaznu od 5.000 dinara moći će da plate 2.500, ako to urade u roku od osam dana. Opširnije o planiranim kaznama OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime