Radionica o zaštiti šuma i prirode u OŠ Branko Krsmanović u Busilovcu

0
Radionica pokreta Gorana
Foto: Igor Perić

Pokret Gorana Srbije održao je nedavno radionicu za učenike šestog razreda OŠ Branko Krsmanović u selu Busolovac kod Paraćina kojoj su prisustvovali i njihovi vršnjaci iz Rekovca i Jagodine.

Oni su sa predstavnicima Gorana Srbije bili u prilici da terminišu vrste drveća koje raste u okolini, saznaju nešto više o njima kao i o lekovitim biljakama.

Foto: Igor Perić

– Uvodnu reč dao je predstavnik Gorana Paraćin Ljubomir Popara koji je učenicima preneo kojim se sve delatnostima bave članovi Pokreta i kolika je važnost u očuvanju šuma i unapređenju životne sredine, kaže Marija Pantić nastavnica biologije.

Radionica pored predavanja ima i svoj takmičarski deo koji je naišao na veliko oduševljenje učenika.

– Plan je da učenici uskoro odrade jedan test sa pitanjima iz oblasti koje su slušali od predavača na radionici. Nakon toga učenici sa najboljim rezultatima trebalo bi da učestvuju na takmičenju u organizaciji Pokreta Gorana Srbije koji će biti održan 24. oktobra, zaključila je Marija Pantić.

Foto: Igor Perić

Ona dodaje kako su slična predavanja održavana i ranijih godina kao i to da će nastaviti sa ovom praksom.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Opštine Paraćin u okviru projekta „Eko Paraćin“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime