Pirot: Ušteda energije u zgradama i javnim objektima

0
pirot-zgrade

Smanjenje gubitaka toplote stavljanjem kvalitetne izolacije i zamenom drvenarije na zgradama, donosi ogromnu uštedu energije.

Time se rukovodi rukovodstvo Pirota i stavlja akcenat na poboljšanje energetske efikasnosti u zgradarstvu.

Energetski menadžer Pirota Bojan Ivković pojasnio je da se u ovom poslu moraju razdvojiti zgrade u javnom i privatnom vlasništvu, prenosi Pirot plus online.

– Kod javnih objekata takođe postoje dve grupe. Prvu čine objekti u nadleženosti javne uprave kao što su škole, vrtići, domovi zdravlja, ambulante, ustanove kulture….U tim objektima sprovodimo mere za poboljšanje energetske efikasnosti jer je svakako u intersu lokalne samouprave da smanji troškove energenata i optimizuje potrošnju – rekao je Ivković.

Drugu grupu čine objekti pod ingerencijom Republike, gde lokalna samouprava vodi brigu i ukazuje na sve mogućnosti za poboljšanje energetske efikasnosti

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Pirota u okviru projekta „Energetska efikasnost Pirota“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime