Pirot: Budžetski fond oslonac energetske efikasnosti

0
ušteda
Foto: Ilustracija, Canva

Ova godina bila je uspešna za Pirot po pitanju ulaganja u energetsku efikasnosti. Većina aktivnosti sprovođena je kroz budžetski fond za ove potrebe.

Grad Pirot je tokom 2022. godine uložio dosta truda i sredstava u poboljšanje energetske efikasnosti na svojoj teritoriji. Energetski menadžer Pirota Bojan Ivković rekao je za Pirot Plus online da je 2022. godina po ovom pitanju za Pirot bila prilično uspešna.

– Sproveli smo puno aktivnosti, od kojih je većina sprovođena kroz naš budžetski fond za energertsku efikasnost. Najviše aktivnosti sprovedenih “kroz” ovaj fond nastao je u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike – rekao je Ivković.

Sprovođeni su konkursi za sufinansiranje energetske efikasnosti u zgradama i objektima porodičnog stanovanja. Isti konkursi su bili aktuelni i u drugim samoupravama.

„Pored budžetskog fonda, dosta energije i sredstava uložili smo i kada je u pitanju energetska efikasnost javnih zgrada, ali i velikih sistema poput javnog osvetljenja – dodao je Ivković.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Pirota u okviru projekta „Energetska efikasnost Pirota“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime