Pirot: Štedljivom rasvetom do uštede 80 miliona dinara

1
Foto: Ilustracija, Pexels

Uvođenjem štedljive rasvete Pirot godišnje štedi 80 miliona dinara i troši 75 posto manje elektične energije.

Uvođenje mera energetske efikasnosti donelo je Pirotu velike uštede kada je u pitanju potrošnja električne energije za javnu rasvetu.

Gradonačelnik Vladan Vasić  rekao je u razgovoru za TV Pirot da je Grad Pirot počeo da se bavi projektima iz oblasti energetske efikasnosti još pre početka energetske krize.

– To smo uradili jer smo želeli da smanjimo potrošnju i troškove. Iz današnje perspektive to je bilo više nego ispravno. Kada je u pitanju javna rasveta, nakon uvedenih mera ušteda električne energije je čak 75 odsto. Da nije urađena energetska sanacija javne rasvete, potrošili bismo 80 miliona dinara više – rekao je Vasić.

Promenjena je javna rasveta ispred hale “Kej”, na Omladinskom stadionu. U narednom periodu radiće se na prebacivanju grejanja sanitarne vode u hali “Kej” i vrtiću “Lane” na solarne panele. U planu su slični projekti i za druge velike potrošače električne energije poput Gradskog i Omladinskog stadiona.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Pirota u okviru projekta „Energetska efikasnost Pirota“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime