Pirot: Više ulaganja u energetsku efikasnost

0
administracija
Foto: Ilustracija, Canva

Ukupna ulaganja u oblast energetske efikasnosti u Pirotu ove godine iznose između 30 i 40 miliona dinara.

Projekti kojima se radi na unapređenju energetske efikasnosti u svim segmentima života Pirota, finansirani su iz gradskih sredstava kao i novca koji je obezbeđen od strane Ministarstva rudarstva i energetike kao i Ministarstva zaštite životne sredine.

Energetski menadžer Pirota Bojan Ivković u razgovoru za Pirot plus online navodi da je lokalna samouprava imala odličnu saradnju sa nadležnim ministarstvima.

– Kada su domaćinstva u pitanju, imali smo konkurs Ministarstva energetike gde je obim investicija u prošloj i tekućoj godini bio oko 20 miliona dinara. Ove godine su sprovedena i dva konkursa Ministarstva zaštite životne sredine – prvi se odnosio na nabavku kotlova na pelet – rekao je Ivković.

Država je za taj konkurs obezbedila oko dva miliona dinara, što je praktično jedanako ukupnom iznosu koji su obezbeđivali građani.

– Ministarstvo zaštite životne sredine obezbedilo je i oko 800.000 dinara za nabavku kotla na biomasu u vrtiću “Crvenkapa”. Grad Pirot je obezbedio nešto više novca za ovu investiciju, budući da je ukupna vrednost posla 1.650.000 dinara. Lokalna samouprava je u oblasti energetske efikasnosti delovala i na druge načine, poput tehničke saradnje i stručne pomoći – dodao je.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime