Novi Sad: Održana konferencija o regionalnoj saradnji

0
Fotografija preuzeta sa sajta novisad.rs

Konferencija „Jedan region – jedno tržište” o lokalnom, regionalnom i evropskom zajedništvu održana je u Novom Sadu.  

Otvaranju konferencije u organizaciji Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, prenosi zvanični sajt Novog Sada.

U organizaciji ove manifestacije učestvovali su i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Regionalni forum mladih lidera regiona, Fondacija Konrad Adenauer (KAS), Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Vojvodine (PKV), uz podršku Grada Novog Sada.

– Novi Sad je i ovoga puta mesto susreta zvaničnika iz regiona Zapadnog Balkana koji se snažno zalažu za produbljivanje regionalne saradnje, a naš grad je sedmi put domaćin Konferencije “Jedan region-Jedno tržište“. Regionalna inicijativa “Otvoreni Balkan” pokrenuta je upravo u Novom Sadu, 2019. godine i zato kao gradonačelnik, sa ponosom ističem da naš Novi Sad, svih ovih godina, snažno podstiče i afirmiše ideju osnivanja zajedničkog regionalnog tržišta – rekao je Đurić.

Konferencija regionalnog značaja, sa više od sto učesnika iz Srbije i okruženja, okupila je pored mladih preduzetnika sa Zapadnog Balkana i donosioce odluka jedinica lokalnih samouprava. Pored gradonačelnika, prisutnima su se obratiti i direktor Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine Aleksandar Simurdić, direktor Fondacije „Konrad Adenauer“ u Srbiji i Crnoj Gori Jakov Devčić i izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović. Teme ovogodišnje Konferencije obuhvataju pitanja koja regionalne inicijative nameću, a sa idejom da se podstakne i inicira dijalog o izazovima, potencijalnim rešenjima i aktivnostima koje bi pomogle da se lokalne vlasti više angažuju u procesu pristupanja EU i bolje osposobe da apsorbuju sredstva EU usmerena na društveno-ekonomski razvoj.

Podsećamo, Grad Novi Sad je i ove godine obezbedio pomoć mladim poljoprivrednicima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime