Obrasci i informacije za privrednike od danas na jednom mestu

0
Obuke SKGO
Foto: Ilustracija, Pixabay.com

Registar administrativnih postupaka na portalu www.rap.euprava.gov.rs počeo je danas da radi, a u njemu se trenutno nalazi spisak više od 1.600 postupaka, odnosno usluga koje javna uprava, pruža privrednim subjektima.

Na portalu su svim privrednicima dostupni i obrasci zahteva i informacije o potrebnoj dokumentaciji koju prilažu uz zahtev, broju računa i iznosu takse ili određene naknade koju treba da uplate, kao i sve druge potrebne informacije za upešno podnošenje zahteva.

Na konferenciji za novinare koja je održana povodom novog sajta, direktorka Republičkog sekretarijata za javne politike Bojana Tošić je istakla da ne bi trebalo da bude više gužvi na šalterima za dobijanje neke informacije, uzimanja nekog zahteva, a biće poznato koji iznos takse i nakande bi trebalo da se uplati i na koji račun.

Registar je javno dostupan i jedinstvena je baza svih administrativnih postupaka koje sprovodi javna uprava.

Uspostavljanjem registra, u kome se trenutno nalaze usluge više od 80 različitih organa štedi vreme privredi i građanima, ali i povećava efikasnost javne uprave i stvara se sigurno i predvidivo poslovno okruženje, navela je Tošić.

Ona je precizirala je da je na portalu omogućeno da se sve informacije o svim administrativnim postucima nađu na jednom mestu kako bi zainteresovani pirvrednici, a i građani mogli jednostavno i lako da se informišu o svemu što im je neophodno i potrebno da bi mogli da dobiju neku dozvolu, da završe neku svoju obavezu ili da ostvare neko svoje pravo.

Registrom upravlja Republički sekretarijat za javne politike, uz tehničku i stučnu podršku Kancelarije za IT i eUpravu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime