Zavod za javno zdravlje Pirot dobio sredstva za praćenje kvaliteta vazduha

0
inovacije za čistiji vazduh
Foto: Ilustracija, Pixabay

Projektom Ministarstva za zaštitu životne sredine iz budžeta je za praćenje kvaliteta vazduha izdvojeno ukupno 25,5 miliona dinara, a 4,9 miliona će biti raspoređeno Zavodima za javno zdravlje i institutima na jugu Srbije.

Kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, pored 17 zavoda koji će biti obuhvaćeni projektom za unapređenje kvaliteta vazduha, novac će dobiti i pet ustanova sa juga Srbije.

Sredstva su opredeljena za: Zavod za javno zdravlje Niš, Zavod za javno zdravlje Pirot, Zavod za javno zdravlje Leskovac, Zavod za javno zdravlje Vranje i Zavod za javno zdravlje u Prištini – Kosovska Mitrovica u ukupnom iznosu od 4.908.183 dinara – navode iz Ministarstva.

Ministarka Irena Vujović je izjavila, navedeno je na sajtu Vlade, da važnu ulogu ima državna mreža monitoringa kvaliteta vazduha u okviru koje zavodi i instituti kontrolišu kvalitet vazduha na ukupno 37 mernih mesta.

Cilj merenja jeste da utvrdimo kakav je trend u promenama kvaliteta vazduha i zato su nam dobijeni podaci od zavoda i instituta dragoceni – rekla je ona.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Pirota u okviru projekta „Eko Pirot“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime