Usvojena nova Strategija reforme javne uprave

0
Foto: Nacionalna akademija za javnu upravu

Vlada Republike Srbije usvojila je na ovonedeljnoj sednici novu Strategiju reforme javne uprave za naredni desetogodišnji period, saopštilo je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

“Vizija Strategije reforme javne uprave je “Uprava po meri svih nas”, odnosno po meri građana i privrede. Ona treba da bude efikasna, odgovorna i transparetna, da pruža kvalitetne i lako dostupne usluge, uprava po meri državnih službenika, depolitizovana, profesionalna i delotvorna i uprava koja je nosilac promena i reformi, kao i punopravnog clanstva naše zemlje u EU”, naglašava se u saopštenju Ministarstva.

Navodi se da Strategija obuhvata tri akciona plana – upravljanje ljudskim resursima, pružanje usluga i odgovornost i transparentnost.

Uz to, dodaje Ministarstvo, obuhvata i tri programa u oblasti planiranja i kooridinacije javnih politika, upravljanja javnim finansijama i reformi sistema lokalne samouprave kroz koje EU prati naredak Srbije u procesu evropskih integracija.

Strategija za period 2021-2030. godine sa Akcionim planom za period 2021-2025. godine izrađena je na osnovu evaluacije prethodnog strateškog dokumenta, i uz sveobuhvatne konsultacije predstavnika državnih organa, nezavisnih državnih organa, udruženja građana i Privredne komore Srbije, kao i uz učešće predstavnika Delegacije EU u Srbiji i predstavnika SIGMA/OEBS, navodi se u saopštenju Ministarstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime