Ministarstvo nagradilo četiri najbolje lokalne samouprave

0
Foto:Pixabay.com

Opštine Knić i Veliko Gradište i gradovi Kragujevac i Kruševac kao najbolje lokalne samouprave u Srbiji dobiće novčane nagrade od po 2,3 miliona dinara.

Kako je navedeno u odluci koja je objavljena na sajtu Stalne konferencije gradova i opština, nagrade predstavljaju vid finansijske podrške za dalje unapređenje dobre uprave i upravljanja na lokalnom nivou.

Grad Kragujevac nagradu dobija za uspeh u kategoriji „Odgovornost i vladavina prava“ i to za sprovođenje postupka ostvarivanja prava za dodelu sredstava podsticajnim projektima odnosno programima od javnog interesa koje realizuju udruženja.

Kruševcu nagrada pripada za dostignuća u sektoru „Ravnopravnost i anti-diskriminacija“ za kreiranje strateškog okvira za socijalnu inkluziju Roma.

Knić nagradu dobija za efikasnost i delotvornost pokazanu kroz projekat uređenja poreske evidencije lokalne poreske administracije.

Veliko Gradište nagrađuje se za transparentnost i učešće javnosti u radu pokazane kroz proces uključivanja javnosti u donošenje odluke o budžetu.

Novac za nagrade dodeljuje se iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave a predviđene nagrade su finansrijska podrška daljem unapređenju dobre uprave na lokalnom nivou.

Dodatni nagradni fond u iznosu od 7.200.000 dinara, koju je obezbedila Vlada Švajcarske a dodeljuje ih Stalna konferencija gradova i opština, biće raspodeljen jednako na sva četiri pobednika.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime