Konkurs za učešće u kreiranju obuka za državne službenike

0
planovi razvoja
Foto: Ilustracija, Pixabay

U cilju modernizacije javne uprave, Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji raspisao je konkurs za učešće u kreiranju obuka za državne službenike, saopštila je Nacionalna akademija za javnu upravu.

Na konkurs mogu da se prijave organizacije civilnog društva, kao i naučno-istraživačke i akademske institucije, čiji osnivač nije Republika Srbija.

Cilj ovog konkursa je uspostavljanje saradnje između zainteresovanih organizacija i institucija i Nacionalne akademije za javnu upravu u procesu istraživanja potreba i davanja preporuka za dalje stručno usavršavanje državnih službenika u Republici Srbiji.

– Jedan od pravaca razvoja Nacionalne akademije za javnu upravu jačanje analitičkog pristupa donošenju odluka u javnom sektoru, priprema analize situacija na terenu prema objektivnim parametrima i davanje sveobuhvatnih rešenja i predloga mera u određenim oblastima, navodi se u saopštenju.

Sve zainteresovane organizacije i institucije najkasnije do 31. marta 2022. u 12.00 časova mogu da se prijave za sastanak putem mejla grants.rs@undp.org na kome će moći da dobiju više informacija o konkursu, kao i da postave pitanja o procesu selekcije organizacija.

Rok za dostavu dokumentacije u elektronskom obliku je do 17. aprila do 23.59 časova.

Kompletna pravila konkursa i smernice mogu se preuzeti ovde.

Konkurs je raspisan u okviru projekta „Obuka za državnu službu za 21. vek u Republici Srbiji“, koji sprovodi UNDP, u partnerstvu sa Nacionalnom akademijom za javnu upravu, uz podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime