Užice dobilo podršku za izradu Nacrta plana razvoja

0
Novi projekat
Foto: Printscreen

U okviru projekta za mentorstvo u lokalnom procesu planiranja u cilju lokalizacije Agende za održivi razvoj do 2030. godine u Srbiji, koji se finansira iz granta nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, a koji se sprovodi posredstvom nemačkog GIZ-a i Republičkog sekretarijata za javne politike, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević i Bojana Tošić direktorka RSJP potpisale su Sporazum o poslovnoj saradnji za podršku za izradu Nacrta plana razvoja grada Užica.

Ovaj sporazum podrazumeva mentorsku podršku u pripremi i izradi Nacrta plana razvoja kroz niz aktivnosti.

Republički sekretarijat za javne politike pružiće stručnu mentorsku podršku Koordinatoru, Koordinacionom timu i drugim učesnicima u svim fazama pripreme Nacrta plana razvoja u smislu aktivnosti i rokova, a sve u skladu sa propisima koji uređuju planski sistem Republike Srbije na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou.

Stručni tim će biti na raspolaganju Gradu kroz održavanje sastanaka ili elektronsku i telefonsku komunikaciju, navedeno je na sajtu Grada.

Biće organizovane najmanje tri radionice sa organizacijama civilnog društva i najmanje tri obuke na temu pripreme lokalnih planova razvoja.

Sve aktivnosti definisane ovim sporazumom moraju biti realizovane do 30. juna 2022. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime