Uplata subvencija za hotele: Sedam dana rok za otvaranje računa

0
Pomoć hotelijerima u Srbiji zbog korone
Foto: Pixabay.com

Ukupno 294 preduzeća koja upravljaju gradskim hotelima nalaze se na spisku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za odobrenje subvencija – 350 evra po ležaju i 150 evra po sobi. Novac će, u dinarskoj protivrednosti, biti uplaćen na posebne račune koje ova preduzeća treba da otvore u narednih nedelju dana, u Upravi za trezor.

„Potrebno je da privredni subjekti kojima se odobravaju subvencije otvore posebne namenske dinarske podračune u Upravi za trezor u svojim filijalama u roku od sedam radnih dana od dana objavljivanja spiska na sajtu Ministarstva turizma, ukoliko iste nisu već otvorili radi uplate subvencija po istom osnovu“, navelo je Ministarstvo turizma.

Ukupan iznos subvencije po korisniku ne može da pređe 800.000 evra.

Pravo na bespovratna sredstva ostvarili su, kako ističe ministarstvo – kategorisani hoteli koji se nalaze u privatnom vlasništvu sa teritorija 76 jedinica lokalne samouprave.

„Osnovni preduslovi za sticanje prava za korišćenje subvencija su da nad privrednim subjektima nije pokrenut stečajni postupak, finansijsko restrukturiranje niti postupak likvidacije, kao i da se ne sprovodi postupak za unapred pripremljeni plan reorganizacije – UPPR“, navodi ministarstvo.

Vlasnik hotela gubi pravo na korišćenje subvencije ukoliko smanji broj zaposlenih za više od 10 odsto u periodu od dana stupanja na snagu ovog programa, zaključno sa istekom perioda od tri meseca nakon isplaćene pomoći.

U ovaj broj ne računaju se zaposleni koji imaju ugovore o radu na određeno vreme.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime