Gradovima i opštinama dodeljena sredstva iz Fonda u okviru projekta „Lokalna samouprava za 21.vek“

0
preuzimanje banke
Pixabay.com

Opštinama Rača i Bajina Bašta i gradovima Beograd, Loznica, Kikinda i Niš biće dodeljeno gotovo 110 hiljada švajcarskih franaka iz Fonda za međuopštinsku saradnju za realizaciju različitih projekata.

Odluka o izboru predloga projekata, koji će biti finansirani iz ovog fonda u okviru projekta „Lokalna samouprava za 21. vek“, doneta je u skladu sa Predlogom odluke Komisije za izbor projekata koji će biti finansirani u okviru Javnog poziva za podnošenje predloga projekata za uspostavljanje i unapređenje međuopštinske saradnje.

Opština Rača dobila je sredstva za osnivanje zajedničkog pravobranilaštva opština Rača, Lapovo i Batočina, dok je opština Bajina Bašta novac dobila za realizaciju projekta „Naša Tara“, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Gradu Beogradu sredstva su odobrena za unapređenje međuopštinske saradnje u cilju jačanja kapaciteta Servisa podrške u mobilnosti i komunikaciji, a Loznici za procenu i mapiranje rizika u slivu reke Drine.

Iz Fonda je još izdvojen novac za projekat uspostavljanja međuopštinske saradnje u oblasti komunalnih delatnosti između Grada Kikinde i Opštine Novi Bečej, dok je Niš dobio sredstva za unapređenje zoohigijene u Nišavskom okrugu.

Projekat „Lokalna samouprava za 21. vek“ Ministarstvo realizuje u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za javne politike i Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO), uz podršku Vlade Švajcarske Konfederacije.

Svrha projekta jesu sistemske reforme u cilju jačanja lokalnih uprava u skladu sa Strategijom reforme javne uprave. Realizacija projekta predviđena je za period od juna 2020. do februara 2024. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime