Tijana Savić: Oduševljava me priroda naše zemlje

0
Tijana Savic foto Sasa Mihajlovic DSCF1075-Edit-min

Televizijska voditeljka Tijana Savić rođena je u Beogradu, gde je završila osnovnu i srednju školu, kao i Fakultet za medije i komunikacije. Pažnju javnosti privukla je kao voditelj „Dnevnika” na televiziji Pink. Od septembra prošle godine gledamo je svake subote na televiziji Prva u emisiji „Na prvom mestu”, u kojoj propagira zdrav život. Ovu emisiju edukativnog karaktera vodi zajedno sa kolegom Dragom Jovanovićem.

Koliko ste imali prilike da putujete po našoj zemlji službeno ili privatno?

– Moram priznati da sam uvek putovala privatno. Obožavam našu zemlju, imamo divna prirodna bogatstva i mislim da ima puno mesta koja vredi videti i posetiti.

Koja su to mesta po Srbiji kojima se rado vraćate, a za koja Vas vežu lepe uspomene?

– Volim da skijam, a generalno sam ljubitelj aktivnih odmora, tako da uvek rado odlazim na Kopaonik. Zlatibor je mesto koje posetim najmanje šest, sedam puta godišnje. Ove dve planine su destinacije koje mi prijaju i bude mnoge uspomene.

Uzimajući u obzir da vodite emisiju u kojoj propagirate zdrav život, kako se na to gleda van naše zemlje? Šta bi moglo da se primeni kod nas?

– Preventivni pregledi su nešto što bi bilo lepo da naši ljudi usvoje. Mi najčešće čekamo da nas neka „muka” natera da odemo lekaru. Prevencija je pola zdravlja.

Da li postoji nešto što Vas je pri putovanju po Srbiji obradovalo ili oduševilo?

– Najčešće me oduševi priroda. U Blizini Užica, u selu Potpeć ima jedan restoran gde, dok ručate, možete uživati u pogledu na Potpećku pećinu iz koje izvire voda. Zelenilo sa svih strana i umirujuć zvuk vode pružaju pravi užitak. Volim takva mesta.

Ispričajte nam neku od anegdota vezanih za Srbiju?

– Pre par godina smo sa prijateljima bili na Zlatiboru i odlučili smo da idemo u šetnju. Nismo imali isplaniranu rutu, već smo krenuli preko brda, pa kud nas put nanese. U jednom momentu u dnu brda nailazimo na nisku, ali dugačku ogradu, ne vidimo joj ni početak ni kraj. Ja, kao „veliki” poznavalac Zlatibora, objašnjavam kako baš tuda treba da nastavimo pravo. Odlučno krećem prva, hvatam se za ogradu da je preskočim. Ograda pod naponom, odskačem unazad i upadam u potok. Sva sreća pa napon nije bio visok i nisam se povredila. Suvišno je da komentarišem smeh društva i šale na moj račun.

 

Piše: Jelena Sušić

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime