Marija Savić Srećković: Nova radost uz planinarske ture

0
Marija_Savic

Višestruka prvakinja u fitnesu, trener, ali i koreograf i saradnik u Pozorištancetu Puž, Marija Savić Srećković svoju sportsku i pozorišnu karijeru započela je u svom rodnom gradu Sremskoj Mitrovici. Voli da putuje i otkriva nova mesta, a planinarske ture su skoro otkrivena ljubav, u kojima rado uživa sa svojim mlađim sinom.

Rođeni ste u Sremskoj Mitrovici koja je poznata po dobroj gimnastičkoj školi, gde ste vi i napravili svoje prve gimnastičke korake. Koliko su detinjstvo u ovom gradu i sportske navike koje ste tamo stekli bili važni za vašu buduću karijeru?

Period odrastanja u sportskoj porodici, uz oca uspešnog fudbalera, kasnije i trenera, i sestre vrhunske atletičarke, imao je veliki uticaj na moju usmerenost ka sportu. Gimnastiku sam brzo zavolela, a svakodnevni treninzi su dali rezultate. Bila je to sjajna osnova za sve što sam kasnije radila, vezano za sport, kao i pozorište, o čemu se ne govori mnogo, jer su me kasnije izdvojili uspesi u fitnesu. Pozorišni život sam takođe započela u Mitrovici, a nastavila saradnjom sa Pozorištem Puž i Brankom Kockicom u petnaest predstava u poslednjih trinaest godina.

Da li i dalje volite da se vratite u svoj rodni grad?

Nedostatak slobodnog vremena me sprečava da idem u meri u kojoj bih želela kako bih provela vreme sa porodicom i prijateljima. Grad je pretrpeo promene, u nekoliko navrata. Zbog nekih sam bila vrlo odlučna da ga napustim, zbog drugih mu se rado vraćam. Leti je čaroban zalazak sunca ako ste pored reke Save, bilo na keju ili na plaži.

Kako ocenjujete sportsku infrastrukturu kojoj deca u Srbiji imaju pristup, ima li prostora za unapređenje?

Pre bih se usudila da skrenem pažnju na neophodnost podizanja svesti o važnosti vežbanja za sve generacije. Kada su deca u pitanju, često se greši u pristupu i nameće se uspeh. Sport nam daje mnogo više od medalje.

Koliko često putujete po Srbiji, da li postoje neka mesta koja su vam posebno draga?

Putovanjima se veoma radujem i koristim svaku priliku da priuštim to sebi i deci. LJubitelji smo skijanja pa neizostavno organizujemo zimovanje, gde spajamo i druženje sa onima za koje nemamo vremena tokom godine.

Volite aktivan odmor i boravak u prirodi. Koje su to lokacije i aktivnosti u Srbiji koje su naročito interesantne i koje biste mogli da preporučite?

Novu radost mi pričinjava odlazak na planinarske ture, posebno sa mlađim sinom. Rtanj je bio prvi, pa ću ga izdvojiti „pod obaveznoˮ.

Piše: Danica Mijatović

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime