Nova imena za ulice, trgove i zaseoke u Vranju

0
biblioteka bora stanković
Foto: Ilustracija, Pixabay

Dosad bezimene saobraćajnice će dobiti nazive po poznatim herojima iz svih naših ratova, te glumaca, pisaca, slikara i znamenitih Vranjanaca, a u predlozima mesnih zajednica je dominiralo ime patrijarha Pavla.

Projektom nazvanim „Ažuriranje adresnog registra u Republici Srbiji“, koji je pokrenula i realizuje Vlada Srbije – sa svim relevantnim ministarstvima i organizacijama – predviđeno je kreiranje zvanične baze podataka u cilju lakšeg i efikasnijeg korišćenja, što će rad državnih institucija učiniti efikasnijim.

– Mi smo ovaj posao započeli još 2018., a sada ga i tehnički privodimo kraju – objašnjava šef vranjskog Odseka za poslove sa mesnim zajednicama Miroslav Nikolić, napominjući i to da će ulicu u gradu pod Pržarom dobiti Milena Dravić, Dragan Gaga Nikolić, Sava Šumanović, Mitke, Bata Živojinović, Milan Mladenović… ali i Vranjski izviđači.

Kaže i to da će konačno biti rešen problem ovdašnjih naselja poput Raške i Palestine, u kojima samo nekoliko ulica imaju nazive, što je tamošnjim ljudima stvaralo brojne probleme – naročito kada bi pozivali Hitnu medicinsku pomoć ili vatrogasce.

Sada su na redu postavljanja tabli i kućnih brojeva, a potom i promena adresa u ličnim dokumentima Vranjanaca.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime