Svečano puštanje u rad fontane na Platou u centru

0

Nakon nepunih šest meseci završeni su radovi na izgradnji fontane na Platou u centru Paraćina. U subotu uveče, 21.09. pred velikim brojem meštana grada na Crnici nakon 10 dana probnog rada, svečano je puštena u rad novoizgrađena Fontana.

„Fontana je rezultat razgovora sa Paraćincima u okviru zborova građana i javnih rasprava koje organizujemo godinama unazad“ – kratko je za prisutne predstavnike medija poručio predsednik opštine Paraćin Saša Paunović i naglasio da će ona biti ukras novog centra grada kako ga je nazvao u jednom trenutku.

Radove na njenoj izgradnji sprovela je firma Visokogradnja iz Beograda. Izgradnja fontane bila je veoma složena i podrazumevala podzemne radove i radove iznad površine zemlje. „Fontana prati konture parcele na kojoj se nalazi. Trapeznog je oblika  i približnih je dimenzija 12×11 metara“ – rekao je Vojislav Vasić, načelnik Uprave za investicije i održivi razvoj opštine Paraćin.

Po ugledu na fontane iz evropskih prestonica, ova u Paraćinu, koja se inače nalazi na Platou površine od oko 2000 kvadrata, ima i svetlosne efekte u bojama srpske zastave, mlazevi vode rade u tri različita režima koji najverovatnije neće raditi tokom zimskih meseci zbog niskih temperatura.

Paraćin će narednih godinu dana do dve  imati radove na proširenju trga kako je predviđeno projektom. Taj prostor predstavljaće novu pešačku zonu obogaćenu drvoredima, travnjacima i mobilijarima rekli su zvaničnici opštine.

Nataša Bekvalac koja je na paraćinskom Platou te večeri održala koncert, bacanjem novčića svečano je obeležila puštanje fontane u rad.

Izgradnja novog sistema odbrane od poplava u Paraćinu ulazi u završnu fazu a sa njim i produžetak pešačke staze na keju koji je jedan od najdužih u ovom delu Srbije. Nedavno je završena izgradnja jednog od igrališta za decu u naselju Jagodnjak u neposrednoj blizini gradskog keja a u toku je i izgradnja industrijske zone u kojoj je već izgrađeno 10 hala u kojima posluje isti broj preduzeća.

 

Piše: Igor Perić

 

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta grada Paraćina u okviru projekta „Eko-Paraćin“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime