Srbija dobila 25 sertifikovanih trenera za bolju prevenciju i reagovanje tokom i nakon katastrofa

0
Foto: Pixabay.com/Ilustracija

U prostorijama Nacionalne akademije za javnu upravu svečano su uručeni sertifikati o uspešno završenim obukama grupi od 25 trenera u oblasti smanjenja rizika od katastrofa i obnove nakon elementarnih i drugih nepogoda.

V.d. direktora Nacionalne akademije za javnu upravu Dejan Miletić je uz šefa operacija Delegacije Evropske unije u Srbiji, Sakelarisa Hurdasa i stalnu predstavnicu Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, Fransin Pikap, govorio na ovom skupu i naveo da je Nacionalna akademija ponosna što je svojim učešćem u projektu „EU za Srbiju otpornu na katastrofe“ doprinela stvaranju mreže kompetentnih stručnjaka iz oblasti civilne zaštite.

Njihov dalji zadatak je da diseminacijom stečenih znanja rade na stvaranju efektnog sistema koji će doprineti prevenciji i sanaciji u vanrednim situacijama.

Obuke su pohađali službenice i službenici zaposleni u Kancelariji za javna ulaganja i Sektoru za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), kao i u lokalnim samoupravama u Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Ubu, Obrenovcu, Somboru, Zrenjaninu, Loznici, Valjevu, Vršcu i Vranju.

Obuke za trenere u oblasti smanjenja rizika od katastrofa i obnove nakon elementarnih nepogoda su deo aktivnosti u okviru projekta “EU za Srbiju otpornu na katastrofe”, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP.

Cilj projekta je da doprinese smanjenju ranjivosti Srbije na krize i nepogode, kroz podršku institucijama i organizacijama na nacionalnom i lokalnom nivou, da ojačaju mere prevencije i povećaju spremnost za reagovanje

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime