Uručena računarska oprema pilot lokalnim samoupravama

0
eUverenje
Foto: Ilustracija, Pixabay

U sklopu projekta „Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljištem koji NALED sprovodi u saradnji sa Nemačkom razvojnom saradnjom (GIZ) i kompanijom Telegroup, a uz podršku Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), tokom prošle nedelje uručena je računarska oprema za pet pilot lokalnih samouprava na projektu – Sombor, Subotica, Vrbas, Inđija i Bačka Topola.

Ova donacija ima za cilj da unapredi njihove tehničke kapacitete za poslove upravljanja poljoprivrednim zemljištem.

Pored opreme, navedenim gradovima i opštinama dodeljena je i licenca za AgroLIFE platformu za digitalno upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom koja se pilotira u okviru projekta.

Integracija informacionih i komunikacionih tehnologija u poljoprivredu danas igra ključnu ulogu u razvoju održive poljoprivredne proizvodnje, a zahvaljujući aplikaciji kakva je AgroLife, agronomi i vlasnici poljoprivrednih gazdinstava mogu efikasnije da planiraju i organizuju proizvodnju, da povećaju prinose i smanje operativne troškove.

Kao deo ove platforme, početkom godine u pet vojvođanskih lokalnih samouprava instalirano je 50 meteo-stanica, koje prate vlažnost vazduha, jačinu vetrova i stanje zemljišta u realnom vremenu, a svi neophodni podaci dostupni su i do mesec dana unazad.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime