Usluga čišćenja dimnjaka u Paraćinu i bez ugovorne obaveze

0
Foto: Pixabay.com

Uslugu čišćenja dimnjaka u Paraćinu obavljaju tri iskusna licencirana dimničara, dok „Poslovni centar“ pruža uslugu i bez ugovorne obaveze.

– Dimničarske usluge obavljaju licencirani dimničari, a korisnicima nudimo sklapanje ugovora i oni imaju pravo na dva čišćenja tokom godine – na početku i na kraju grejne sezone. Naši korisnici su javne ustanove, pravna lica i privatna domaćinstva, kaže Milica Savić, admninistrativni radnik u paraćinskom Poslovnom centru.

Poslovni centar je preduzeće koje je osnovano radi obezbeđivanja trajnog obavljanja delatnosti čišćenja dimnjaka, redovnog održavanja higijene u prostoru i tekućim popravkama.

– Oni čiste dimnjake profesionalnom opremom pa pored sajle koriste i specijalizovane mašine. Posedujemo i kamere za utvrđivanje stanja u kojem se dimnjaci nalaze kao i aparate koji mere štetne gasove. Napominjem da proveravamo dimnjake u stambenim zgradama i poslovnim prostorima pre useljenja, dodaje Savićeva.

Cena za pravna lica je 11.500 dinara po dimnjaku, a paraćinski dimničari čiste i ložne uređaje, sve vrste kotlova i kamina čime se povećava njihova efikasnost.

Preduzeće trenutno obavlja čišćenje dimnjaka u 80 odsto stambenih zajednica, a usluga bez ugovorne obaveze iznosi 1.500 dinara na godišnjem nivou.

Građani koji se greju na gas trebalo bi da vode računa o čišćenju dimnjaka. Gas sagoreva pri nižim temperaturama i dovodi do kondenzacije u dimnjaku. Ovaj kondenzat je veoma agresivan i nagriza dimnjake i dimne kanale, stoga se preporučuje da se u takve dimnjake ugrađuju fleksibilne cevi kako bi se dimnjak zaštitio od brzog propadanja.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Opštine Paraćin u оkviru prоjekta „Energetska efikasnost opštine Paraćin“. Stavоvi izneti u pоdržanоm medijskоm prоjektu nužnо ne izražavaju stavоve оrgana kоji je dоdeliо sredstva.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime