Počela prijava pojedinih grupa građana za novčanu pomoć od 20 evra

0
Foto: Pixabay.com

Danas, 15. novembra, počinje prijava građana za 20 evra dodatne novčane podrške države, objavljeno je na portalu Uprave za trezor.

Kako je najavio ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali za tu pomoć ne treba da se prijavljuju svi građani.

– Građani koji su se u maju mesecu prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 EUR, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države koji će im biti automatski isplaćena u decembru – rekao je Siniša Mali i podsetio da je za samo tri dana u novembru isplaćeno više od 5,7 miliona građana koji su dobili po 30 evra, navodi se u sopštenju Ministarstva finansija.

On je naglasio da ostali punoletni državljani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu, mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor u periodu od 15. do 30. novembra.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime