Građani Smedereva potpisuju deklaraciju „Mesec za čist vazduh“

0
Smederevo šetalište
Foto: Printscreen/loklani mediji

Inicijativa Crveni bedževi, koju sprovodi Udruženje Pro.Tok.21, pozvala je građane Smedereva da potpišu Deklaraciju za čist vazduh i na taj način se jasno izjasne o potrebi rešavanja problema zagađenja vazduha u svom gradu.

Cilj projekta je da se uključi što veći procenat lokalne zajednice u zajedničko donošenje promene. Mladi volonteri, ekološke sekcije škola, glumci, muzičari, lekari – udruženo učestvuju u prikupljanju potpisanih deklaracija na štandovima širom grada.

– Deklaracijom za čist vazduh građanin se izjašnjava da podržava procese ka rešenju problema aerozagađenja. Takođe, zahteva se i postvaljanje semafora zagađenja na centralnom gradskom trgu, koji će nas dolazeće grejne sezone makar obaveštavati kada da ne izlazimo napolje, navodi Dragan Nedeljković iz ovog Udruženja.

Smederevci imaju priliku da Deklaraciju potpišu tokom kampanje pod nazivom „Mesec za čist vazduh“ koja traje do 15. septembra.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Smedereva u okviru projekta „Eko Smedereva“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime