Zamena dela magistralnog toplovoda u Kikindi, nakon 15 godina odlaganja

0
Toplovodne cevi u Kikindi
Foto: Piqsels.com

Javno preduzeće „Toplana“ u Kikindi, u okviru priprema za grejnu sezonu, nakon 15 godina započela je zamenu dela magistralnog toplovoda.

Do početka sezone u planu je da se završi deo toplovoda u delu grada Mikronaselje, kao i da se ugradi novi kotao u Banatskom Velikom Selu.

Ugao ulica Miloša Velikog i Jovana Jovanović Zmaja u Kikindi do 23. avgusta biće zatvoren za saobraćaj zbog radova Javnog preduzeća „Toplana“.

Toplovodne cevi u tom delu šireg centra grada stare su više od trideset godina i nalaze se ispod jedne od najprometnijih raskrsnica, pa je njihova zamena odlagana više godina.

– Pre 15 godina su krenuli radovi u Ulici Miloša Velikog na zameni magistralnog voda. Ovaj deo ovde bio je i najzahtevniji u tom momentu, zato je i preskočen. Ostalo je još presecanje puta. Ove godine smo se opredelili da ipak to uradimo – rekaoje za RTV Dušan Marjanović, v.d. direktora „Toplane“.

Radovi su počeli 3. avgusta, kako ističu u JP „Toplana“, odvijaju se predviđenom dinamikom.

Osim trase u Ulici Miloša Velikog, do početka grejne sezone planirani su i radovi na toplovodu u delu grada Mikronaselje, kod Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“.

Investicije JP „Toplana“ u protekle dve godine smanjile se broj havarija u sezoni.

Tako je u grejnoj sezoni 2018/2019 bilo 25 havarija, a već u narednoj 12.

Vrednost pomenutih radova je oko 20 miliona dinara, a finansiraju se iz sredstava samog preduzeća.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime