Nova vodovodna mreža u Ulici Radeta Žunića u Leskovcu

0
Nove vodovodne cevi u Leskovcu
Foto: Printscreen/lokalni mediji

Od planiranih 1600 metara vodovodne mreže sada u Ulici Radeta Žunića u Leskovcu postavljena je polovina od ove dužine, dok su radovi na zameni preostalih 800 metara u toku.

Reč je o radovima koji su započeti polovinom juna, a trebalo bi da budu završeni sredinom oktobra.

Deo mreže koji je do sada rekonstruisan povezan je na gradski vodovodni sistem, a ispitani uzorci pokazali su da je voda ispravna.

Pri obilasku radova u ulici Radeta Žunića koja se ujedno poklapa sa državnim putem drugog A reda, Ljiljana Mihajlović tehnička direktorka JP „Urbanizam i izgradnja“ iz Leskovca, istakla je da su nakon povezivanja zamenjenih cevi na gradski vodovodni sistem, uzorci vode ispitani u gradskom Zavodu za javno zdravlje, a rezultati su pokazali njihovu  ispravnost.

Izvođač radova je do sada izveo 800 metara vodovodne mreže i sve „prelaze“ preko ulica kako bi se svi korisnici iz bočnih ulica i na glavnoj mreži povezali na novu vodovodnu mrežu.

Ukupna ugovorena dužina vodovodne mreže je 1616 metara i to profil Fi 280 za 1300 metara i sekundarna mreža FI 110  za 316 metara, rekla je Ljiljana Mihajlović, preneli su lokalni mediji.

Staniša Ristić, direktor JKP „Vodovod“ je istakao da kada se ispita vodovodna mreža ovo preduzeće vršiće se „prevezivanje“ potrošača na novoizgrađenu mrežu.

Tom prilikom je uputio i poruku potrošačima da grad Leskovac vrši veliki ustupak i da ne vrši samo rekonstruisanje glavne vodovodne mreže već finansira i rekonstrukciju priključaka do samih šahtova, dok građani imaju obavezu da od svoje kapije do šahta otkopaju kanal kako bi bili izvršeni radovi prevezivanja.

Vrednost ovih radova je 806 hiljada dinara, a finansira ih grad Leskovac.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Leskovca u okviru projekta „Eko Leskovac“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime