Vojvodina: Ulaganje u infrastrukturu industrijskih zona

0
Fotografija preuzeta sa sajta vojvodina.gov.rs

Vlada Vojvodine će sufinansirati opremanje industrijsko-poslovnih zona u šest vojvođanskih opština u ukupnom iznosu od 310 miliona dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za dodelu bespovratnih sredstava opštinama Sombor, Kikinda, Kula, Zrenjanin, Srbobran i Titel, prenosi zvanični sajt AP Vojvodina.

Reč je o radovima na izgradnji, dogradnji, rekonstrukciji i sanaciji u oblastima saobraćajne, komunalne, elektroenergetske, toplotne i telekomunikacione infrastrukture, kao i upravljanja industrijskim otpadom i tretmanom otpadnih voda.

– Ovim sredstvima obezbedićemo infrastrukturu za postojeće i za nove investitore. U proteklim godinama razvijali smo industrijske zone i danas možemo da kažemo da svaka lokalna samouprava ima potencijal da privuče domaće i strane investiture – rekao je Mirović.

Prema njegovim rečima, time će biti omogućene investicije u industrijsko-poslovnim zonama što će značiti i nova radna mesta.

Za izgradnju saobraćajnice u industrijskoj zoni u Somboru sa pratećom infrastrukturom izdvojeno je 95,5 miliona dinara, a za infrastrukturno opremanje radne zone u Titelu gotovo 77 miliona dinara. Opremanje industrijske zone u Kuli biće sufinansirano sa 56,5 miliona dinara. Za izgradnju javnog osvetljenja od industrijske zone „Rasadnik“ do Svetosavske ulice u Kikindi opredeljeno je 54,2 miliona dinara. U industrijskoj zoni u Srbobranu za izgradnju saobraćajne površine sa pratećom infrastrukturom u novopredviđenoj ulici – Ulici 3 – izdvojeno je nešto više od 17 miliona dinara. U Zrenjaninu su za izgradnju dva priključka prilaznog puta na javni put izdvojena sredstva u iznosu od 10,6 miliona dinara.

Vlada Vojvodine nedavno je obezbedila 48 miliona dinara za unapređenje sistema za upravljanje otpadom u sedam opština.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime