Beograd: Auto-sedišta za najmlađe Lazarevčane

0
Fotografija preuzeta sa sajta lazarevac.rs

Roditelljima osamdesetoro dece sa teritorije Lazarevca, koja su rođena od 1. januara do 31. maja 2022, dodeljena su besplatna auto-sedišta.

Dodela sedišta upriličena je u Velikoj sali opštine Lazarevac, a poklone je uručio predsednik opštine Bojan Stević, prenosi zvanični sajt opštine Lazarevac.

– Ovaj projekat nam je izuzetno važan pre svega u cilju povećanja bezbednosti naših najmlađih. Samo u prošloj godini podelili smo 635 autosedišta, ali je od ogromne važnosti da roditelji budu uporni i da decu prevoze isključivo u sedištu, jer time povećavaju njihovu bezbednost – rekao je Stević.

On je najavio da  će se opština potruditi da i u narednom periodu obezbedi potrebna sredstva da svako novorođeno dete od opštine Lazarevac dobije besplatno auto sedište.

– Iskoristio bih ovu priliku da pozovem roditelje mališana koji su rođeni u periodu od 1. januara do 31. maja 2022. godine, a koji do danas nisu podneli prijavu, da tio urade u naredna dva dana, do kada je otvoren javni poziv – dodao je Stević.

Podsećamo, opština Lazarevac je obezbedila novčane nagrade za najbolje studente sa svoje teritorije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime