NAJU: Predstavljeni rezultati rada Akademije

0
Fotografija preuzeta sa sajta napa.gov.rs

Nacionalna akademija za javnu upravu predstavila je rezultate ”Modernizovanog programskog koncepta NAJU 2020-2025.

Skupu na kojem su predstavljeni rezultati ostvareni od 2020. godine prisustvovali su premijerka Ana Brnabić i ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović, prenosi zvanični sajt NAJU.

Vršilac dužnosti direktora NAJU Dejan Miletić zahvalio je Vladi Srbije i partnerima na kontinuiranoj podršci Nacionalnoj akademiji za javnu upravu.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović naglasio je da je Nacionalna akademija za javnu upravu pouzdan partner MDULS-u u ostvarivanju planova razvoja kadrovskih kapaciteta i stručnog usavršavanja zaposlenih u javnoj upravi.

Ministar Jovanović istakao je da su Akademija, MDULS i MIT u proteklih pola decenije imali jedan zajednički cilj – kontinuirano stručno osposobljavanje, tako da svaki zaposleni službenik javne uprave bude uvek u stanju da odgovori na potrebe građana i pravilno, efikasno, tačno i ekonomično sprovede propise.

Događaju su prisustvovali i ambasadorka Kraljevine Švedske Anika Ben David i stalni predstavnik Programa UN za razvoj (UNDP) Jakup Beriš

Beriš je najavio je da će UNDP nastaviti da podržava Akademiju ističući da će sledeće godine biti dostupni i alati za učenje na mobilnom telefonu. Ambasadorka Švedske poručila je da je modernizacija i digitalizacija javne uprave put ka transparentnosti u radu državnih institucija, te da joj je posebno zadovoljstvo što Švedska učestvuje i daje podršku Akademiji.

Podsećamo, predstavnici Nacionalne akademije za javnu upravu nedavno su prisustvovali sastanku regionalnih aktera javne uprave u Solunu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime