Valjevo: Otvoreno odeljenje za obrazovanje odraslih

0
Foto: leparecvaljeva.rs

Grad Valjevo i lokalna Školska uprava u saradnji sa NZS inicirali su otvaranje odeljenja za obrazovanje odraslih. 

Odeljenje će biti pri OŠ „Desanka Maksimović“, a mogu da se priključe građani stariji od 15 godina koji nemaju završenu osnovnu školu, prenosi zvanični sajt opštine Valjevo.

Član Gradskog veća Marko Jevtić je rekao da određen broj nezaposlenih ljudi u Valjevu nema završenu osnovnu školu. To znači, prema njegovim rečima, da nisu konkurentni na tržištu rada.

–S obzirom na to da se u Valjevu otvaraju tri velika fabrička pogona, potreba za radnicima je velika. Do sada su morali da zbog toga idu u Obrenovac, a mi smo se potrudili da i to olakšamo, jer takva mogućnost sada postoji i u Valjevu –  rekao je Jevtić.

Načelnica Školske uprave dr Zorica Jocić je rekla da je škola morala da obezbedi nastavna sredstva, osoblje koje će raditi i adekvatan program.

– Obrazovanje odraslih se odvija po principima funkcionalnog obrazovanja odraslih. Može se koristiti redovna nastava, dopisna konsultativna nastava, nastava na daljinu… Koristiće se predavanja, knjige, različiti oblici učenja, kao što su seminari i  radionice – rekla je Zorica Jovičić.

Podsećamo, tri kraljevačke osnovne škole nedavno su dobile računarsku opremu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime